Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bonfileyi yumuşak pişirmek için şu adımlar izlenebilir:
- Marinasyon: Bonfilenin yumuşak olması için dövülmemesi gerekir 15. Marine edilecekse, dilim kalınlığı ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır (bir buçuk parmak kalınlığında) 15.
- Pişirme öncesi hazırlık: Marine sosuna konan bonfile, buzdolabında ağzı geçirgen bir film ile kapatılmış bir kapta saklanmalı, metal kap tercih edilmemelidir 1.
- Pişirme: Soğukta depolanan bonfileyi doğrudan ateşle buluşturmaktansa, pişirmeden önce oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletilmelidir 1. Döküm tava iyice ısıtılmalı, pişirme süresince ateş kısılmamalıdır 1. Bonfile yağsız bir et olduğundan, tavaya çok az zeytinyağı eklenmeli veya bonfilenin yüzeyi az miktarda zeytinyağı ile ovulmalıdır 1. Pişirme sırasında tavanın kapağı kapatılmamalıdır 1.
- Mühürleme: Bonfile ateşte mühürlenmeden önce, tuz, karabiber ve diğer baharatlar tüm yüzeye serpilerek eklenmelidir 1. Böylece et pişerken suyunu salmaz ve yumuşaklığını korur 1.
- Pişirme süresi: Mühürleme işleminden sonra bonfile ateşten hemen alınmadan, istenen pişirme derecesine göre 5-12 dakika daha pişirilmelidir 1.
- Dinlendirme: Pişirilen bonfile, yerken suyunu salmaması için 3-4 dakika dinlendirilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: