Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bonfileyi yumuşak pişirmek için şu adımları izlemek gerekir:
- Eti oda sıcaklığında bekletin 12. Buzdolabından çıkarılan eti, oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika bekletmek, etin daha eşit bir şekilde pişmesine yardımcı olur 1.
- Eti marine edin (isteğe bağlı) 13. Zeytinyağı, balsamik sirke, tuz, karabiber ve isteğe bağlı diğer baharatları karıştırarak bir marine sosu hazırlayın ve eti bu karışıma koyarak buzdolabında bir süre marine edin (en az 30 dakika) 1.
- Eti tuz ve karabiberle baharatlayın 1. Eğer marinasyon yaptıysanız, fazla sıvıları sallayarak ya da kağıt havlu ile hafifçe kurulayarak yüzeyini kuru hale getirin 1.
- Tavayı iyice ısıtın 13. Tercih ettiğiniz bir tavayı veya ızgarayı yüksek ateşte iyice ısıtın 1.
- Eti pişirin 1. Sıcak tavaya veya ızgaraya eti koyun. İlk tarafı yaklaşık 3-4 dakika pişirin ve sonra çevirerek diğer tarafını da aynı sürede pişirin 1. İstenilen pişirme derecesine (az pişmiş, orta, iyi pişmiş) bağlı olarak pişirme süresini ayarlayabilirsiniz 1.
- Eti dinlendirin 1. Pişirdikten sonra eti bir süre alüminyum folyo ile örtülü olarak dinlendirin 1. Bu, etin suyunun içinde kalmasına yardımcı olur 1.
- Servis edin 1. Eti dilimleyerek veya bütün olarak servis edebilirsiniz 1. İsteğe bağlı olarak yanında tercih ettiğiniz garnitürleri ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: