Buradasın
Tavuk ızgaranın yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk ızgaranın yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Marine etmek 24. Tavuk etini yoğurt, salça, sıvı yağ ve baharatlarla hazırlayıp buzdolabında 2 saat bekletmek, etin yumuşamasına yardımcı olur 24.
- Süt ürünleri kullanmak 4. Yoğurt, kefir gibi süt ürünleri, tavuk etinin yumuşamasını ve lezzetlenmesini sağlar 4.
- Limon kullanmak 5. Tavuğu yarım limonla ovalayıp üzerine limon rendesi koymak, etin daha yumuşak olmasına katkıda bulunur 5.
- Soda bekletmek 5. Dövülmüş tavuk göğsünü 2 saat soda içinde bekletmek, etin yumuşak ve sulu pişmesini sağlar 5.
- Bir gece önceden bekletmek 2. Tavukları baharatlarla karıştırıp bir gece buzdolabında bekletmek, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 2.
Ayrıca, tavuğun pişip pişmediğini kontrol etmek ve sosu servis öncesi eklemek, yumuşak bir ızgara tavuk elde etmeye yardımcı olur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: