Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bonfilede yumuşak olan et, hayvanın en az çalışan kaslarından biri olduğu için lifleri ince ve dokusu oldukça yumuşak olan bonfiledir 4.
Bonfile, sırt ve arka kısımda, sağ ve sol olmak üzere her iki tarafta birer adet bulunan bir kas dokusudur 15. Hayvanın arka kısmında bulunan ve oldukça çalışan bir kas dokusu olduğu için yağ barındırmaz 5.
Bonfile dışında yumuşak olan etler arasında antrikot, kontrfile, t-bone, pirzola, biftek, kuyruk sokumu, nuar, kontrnuar, tranç gibi etler de bulunur 5.
Etin yumuşaklığı, hayvanın yaşı, beslenme şekli, kesim yöntemi ve pişirme tekniği gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: