Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk aromalı noodle yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 1/3 paket noodle 1;
- 1 tavuk kalça 1;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 tatlı kaşığı zencefil 1;
- 1 tatlı kaşığı susam 1;
- yarım kabak 1;
- yarım kapya biber 1;
- yarım yeşil biber 1;
- yarım havuç 1;
- yarım limonun suyu 1;
- 2 tatlı kaşığı susam yağı 1;
- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi 1;
- 2 yemek kaşığı soya sosu 1.
Yapılışı:
- Erişteyi tuzlu, kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün 1.
- Tavuk, biber, kabak ve havucu ince şeritler halinde kesin ve kenarda bekletin 1.
- Büyük bir wok tavayı ocağa koyun ve altını yüksek ateşte açıp ısıtın 1.
- Tavaya sıvı yağı ve tavukları koyup tavuklar renk alana kadar pişirin 1.
- Tavukları tavadan alıp kenarda bekletin 1.
- Sıcak tavaya ilk olarak sarımsak, zencefil ve susamları koyup kavurun 1.
- Ardından tüm sebzeleri koyup yüksek ateşte soteleyin 1.
- Sebzeler diriliklerini kaybetmeden tavaya haşlanmış noodle eriştelerini ve tavukları ekleyip yüksek ateşte sotelemeye devam edin 1.
- Tavaya son olarak limon suyu, susam yağı ve soya sosunu ekleyip tüm malzemelerle birleşene kadar 1 dakika daha pişirip ocaktan alın 1.
- Noodlenızı kaseye koyun ve kıyılmış taze soğanla servis edin 1.
Tavuk aromalı noodle yaparken, isteğe bağlı olarak yer fıstığı, biber, soğan gibi sebzeler veya baharatlar eklenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: