Buradasın
Tavas pidesi tahinli ballı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavas pidesi, tahinli ve ballı olarak şu şekilde yapılır:
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 13
- 1 yemek kaşığı kuru maya 13
- 1 çorba kaşığı tozşeker 1
- Aldığı kadar un 1
- 1 kase tahin 1
- Bal 1
- Ceviz 1
- Tereyağı 1
Hazırlanışı:
- Toz şeker, kuru maya ve ılık suyu karıştırıp kabarmasını bekleyin 1.
- Derin bir kabın içine alarak aldığı kadar unu ekleyip yoğurun 1. Hamurun tok durup ele yapışmamasına özen gösterin 1.
- Hamur istenilen kıvama geldikten sonra kabarana kadar mayalanması için bekleyin 1.
- Mayalanan hamurun maya kokmaması için birkaç kez daha yoğurulması tavsiye edilebilir 1.
- Hamur kabardıktan sonra küçük küçük bezeler halinde bölün ve her bir beze oval şeklinde açılıp üzerine bir tatlı kaşığı kadar tereyağı ve 3 çorba kaşığı kadar tahin döktükten sonra tekrar katlayıp yoğurun 1.
- Her bir hamur parçası bu şekilde hazırlandıktan sonra daha önce ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine bal ve ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: