Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavada mısır unu ile yapılabilecek bazı tarifler:
- Mısır Unlu Tava Ekmeği: Bir kapta yumurta, yoğurt, zeytinyağı, mısır unu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın 1. Az yağlanmış ve ısıtılmış tavaya harcı döküp tavanın kapağını kapatın 1. Ekmeğin alt kısmı piştikten sonra spatula ile çevirip diğer yüzünü de pişirin 1.
- Tavada Mısır Unlu Kızılkanat: Balıkları temizleyip tuzladıktan sonra mısır ununa bulayın 2. Tavaya sıvı yağ koyup kızdıktan sonra balıkları kuyrukları ortada olacak şekilde dizin ve kısık ateşte pişirin 2. Balıkların alt tarafı piştikten sonra bir tabak veya kapak yardımıyla ters çevirin ve diğer yüzünü de kızartın 2.
Tavada mısır unu pişirirken dikkat edilmesi gerekenler:
- Tavanın ısısı: Tavayı orta ateşte iyice ısıtın 5.
- Kapak kullanımı: Hamuru döktükten sonra tavanın üzerini kapakla kapatın 5. Bu, ekmeğin içinin buharla pişmesini ve yumuşak kalmasını sağlar 5.
- Isı kontrolü: Başlangıçta orta ateşte başlayıp, hamuru döktükten sonra ateşi kısık-orta seviyeye getirin 5.
- Pişirme süresi: Toplam pişirme süresi, tavanın ısısına ve ekmeğin kalınlığına göre 10-15 dakika kadar sürebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: