Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavada mısır unu pişirmek için iki farklı tarif önerisi:
- Mısır Tava Tarifi 1:
- Malzemeler: 2 kutu konserve mısır, 1 bardak süt, 2 yumurta, 1 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 yemek kaşığı un, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı susam, 1 çay kaşığı çörek otu 1.
- Yapılışı: Tüm malzemeleri bir kaseye koyup çatalla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın 1. Geniş ve yapışmaz bir tavayı soğukken zeytinyağı ile yağlayın, karışımı tavaya döküp üzerine susam ve çörek otu serpin 1. Tavayı ocağa alıp orta ateşte pişirmeye başlayın, alt kısmı sertleşip üst kısmı kurumaya başladığında bir kapak veya tabak yardımıyla ters çevirin ve 2-3 dakika daha pişirin 1.
- Tavada Mısır Ekmeği Tarifi 23:
- Malzemeler: 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay bardağı mısır unu, tuz, fesleğen, kaşar peyniri 2.
- Yapılışı: Sıvıları bir kapta çırpın, kuru malzemeleri ekleyerek akışkan bir kıvam elde edin 2. En son tuz ve fesleğenle tatlandırın 2. Az tereyağı eklediğiniz tavayı orta ateş ocağa alın, eridikten sonra harcın yarısını dökün, dilimlediğiniz kaşar peynirlerini yerleştirin ve kalan harcı üzerini kapatacak şekilde ilave edin 2. Arkalı önlü kısık ateşte pişirin, sıcakken servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: