Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı şaraplar, birkaç nedenle şekerli olabilir:
- Fermantasyonun durdurulması 15. Maya, tüm şekeri alkole dönüştüremeden fermantasyon durdurulursa, şarap tatlı kalır 15. Bu, sıcaklık kontrolü veya brendi gibi bir alkolün eklenmesiyle sağlanabilir 2.
- Yüksek şeker içeriği 5. Şıradaki şeker seviyesi çok yüksekse, mayalar alkol nedeniyle yaşayamaz ve bir miktar şeker şarapta kalır 5.
- Doğal süreçler 4. Geç hasat, üzümlerin kuru üzüm gibi kurutulması veya Botrytis cinerea mantarı ile enfekte edilmesi gibi yöntemler, üzümdeki şekerlerin konsantre olmasını sağlar 4.
- Müstahkem şaraplar 4. Fermantasyon sırasında baz şaraba ruh eklenerek mayalar öldürülür ve daha yüksek oranda fermente edilmemiş şeker kalır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: