Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarapta şeker sınırı, şarap türüne göre değişiklik gösterir:
- Sek (dry) şaraplar: Litrede 0-9 gram şeker içerir 4.
- Dömi-sek şaraplar: Damakta az miktarda şeker hissedilir 4.
- Tatlı şaraplar: Litrede 280 grama kadar şeker bulunabilir 4.
Genel olarak, şarapta şeker miktarı, alkolik fermantasyon sırasında üzümde doğal olarak bulunan şekerin maya tarafından tüketilmesiyle oluşur 25. Ancak, bazen fermantasyon tamamlanmadan durdurulur ve bir miktar şeker kalır 2.
Sağlık açısından, şarap tüketimi konusunda önerilen sınırlar vardır: Kadınlar için günde en fazla 1 kadeh (150 ml), erkekler için ise en fazla 2 kadeh kırmızı şarap makul kabul edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: