Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarabın tadı, çeşitli faktörlere bağlı olarak farklı şekillerde tanımlanabilir:
- Kırmızı şarap: Daha buruk bir tada sahiptir, çünkü tanen adı verilen ve üzümün kabuğu, sapı ile çekirdeğinden gelen maddeler içerir 34. Kırmızı şarapta böğürtlen, yaban mersini, çilek, kiraz gibi koyu renkli meyvelerin tadı alınır 3.
- Beyaz şarap: Daha çiçeksi ve narenciye aromaları içerir 3.
- Tatlı şaraplar: Belirgin düzeyde şeker içerir ve dilin ucuyla hissedilir 2.
- Sek (dry) şaraplar: Tam fermantasyona uğramıştır ve tadında tatlılık duyulmaz 4.
Şarabın tadı, üzüm çeşidi, yetiştiği bölgenin iklim ve toprak özellikleri gibi unsurlara bağlı olarak değişir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: