Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taşköprü sarımsağı üretimi şu aşamalardan oluşur:
- Dişeme (Dişleme): Bir önceki seneden saklanan Taşköprü sarımsaklarından dişler elde edilir 24.
- Dikim: Hava koşullarına göre, Şubat ayının sonu veya Mart ayının başında sarımsakların dikimi yapılır 24. Bir dönümde ortalama 120 kg tohumluk sarımsak kullanılır 1.
- Çapalama: Sarımsak dikim zamanından hasada kadar 2-3 sefer çapalama yapılarak yabancı otların ayrılması sağlanır 14.
- Gübreleme ve İlaçlama: Nisan ayından sarımsakların çıkarıldığı Temmuz ayına kadar ihtiyaç halinde gübreleme ve ilaçlama yapılır 2.
- Hasat: Haziran sonu ile Temmuz aylarında hasat yapılır 14. Dönüm başına ortalama 900 kg verim elde edilir 1.
- Ayırma ve Depolama: Hasattan sonra sarımsaklar boy boy ayrılarak kurutulur ve depolanır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: