Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taşköprü sarımsağının pahalı olmasının bazı nedenleri:
- Coğrafi işaret tescili: Taşköprü sarımsağı, Avrupa Birliği (AB) nezdinde tescilli bir üründür 13.
- El ile hasat: Üretiminde insan iş gücü yoğun olarak kullanılır 2.
- Yüksek allicin içeriği: Bu özelliği, sarımsağı hem güçlü bir antioksidan hem de doğal bir antibiyotik yapar 1.
- Raf ömrü: Uzun raf ömrüne sahiptir ve çimlenmeye karşı dayanıklıdır 1.
- Fiyat dalgalanmaları: Arz-talep dengesi ve yıllık üretim miktarı, fiyat dalgalanmalarına neden olabilir 24.
- İthal ürünlerle rekabet: Çin gibi ülkelerden gelen ucuz ithal sarımsaklarla rekabet etmesi gerekir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: