Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taşköprü'nün sarımsakla ünlü olmasının bazı nedenleri:
- Coğrafi işaret tescili: Taşköprü sarımsağı, Avrupa Birliği coğrafi işaret belgesine sahip 7 üründen biridir 12.
- Benzersiz özellikler: Taşköprü sarımsağı, keskin kokusu, acı tadı ve yüksek selenyum içeriği ile diğer sarımsaklardan ayrılır 13.
- Dayanıklılık: Özel toprağı ve iklimi sayesinde Taşköprü sarımsağı, uygun koşullarda 9 aya kadar bozulmadan kalabilir 12.
- Geleneksel üretim: Sarımsaklar, saplarından keten iplikle bağlanarak dikilir ve bu yöntem depolama süresini uzatır 5.
- Üretim: Türkiye'nin önemli sarımsak üretim merkezlerinden olan Taşköprü, birçok aileye geçim kaynağı sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: