Buradasın
Tas Kebabı'nın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tas kebabının püf noktaları şunlardır:
- Et Seçimi: Orta yağlı kuşbaşı dana eti tercih edilmelidir 12.
- Pişirme Yöntemi: Soğanı eklemeden önce etler yüksek ateşte kendi suyunda pişirilmelidir 1. Bu, etin daha lezzetli olmasını sağlar.
- Köpüklerin Alınması: Yemeğin suyunun daha berrak olması için ortaya çıkan köpükler bir kaşık yardımıyla alınmalıdır 12.
- Un Eklenmesi: Yemeğin kıvamını artırmak için kavrulan etlere un eklenebilir, ancak ölçüyü kaçırmamak gerekir 2.
- Sebzelerin Hazırlanması: Patatesler kızartılmadan önce 1 saat limonlu ve tuzlu suda bekletilmeli, ardından kurulanıp kızartılmalıdır 12. Bu, patateslerin yağ çekmesini önler.
- Son Aşama: Kızarmış patatesler, tas kebabına en son aşamada eklenmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: