Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tas kebabının yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Etin mühürlenmesi 2. Et, tencereye alınıp yüksek ateşte mühürlenir (rengi dönene kadar kavrulur) 2. Bu işlem, etin suyunu içinde tutar ve lezzetini artırır 2.
- Kısık ateşte pişirme 24. Tas kebabı, düşük ısıda ve uzun sürede pişirilmelidir 24. Etin lifleri ancak bu şekilde yumuşar 2.
- Baharat kullanımı 2. Tuz, karabiber, kekik ve bir tutam kimyon, yemeğin sonlarına doğru eklenerek daha yoğun bir aroma elde edilebilir 2.
- Sıcak su, limon suyu, sarımsak, karabiber ve süt ilavesi 34. Etler suyunu çektikten sonra tencereye bu malzemeler eklenir 34.
- Patateslerin kızartılması 35. Patatesler kızartılarak eklenirse, tas kebabının suyunu bozmaz ve püre haline getirmez 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: