Taş kadayıfı yağda kızartmadan yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Hamur Hazırlığı: 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı su, 1,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuzu bir kapta karıştırın. 2. İç Harç: 2 su bardağı ceviz içi, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tutam tarçını harmanlayın. 3. Şerbet: 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker ve ¼ limon suyunu bir sos tenceresinde karıştırın, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. 4. Pişirme: Hamurdan bir kepçe alıp krep tavasında pişirin. Hamurların üzerinde hava kabarcıkları olunca çevirmeden kenara alın. 5. Kapatma: Pişen hamurların pişmemiş tarafına iç harcını koyup çatalla bastırarak kapatın. 6. Servis: Hazırladığınız taş kadayıfları önceden soğuttuğunuz şerbetin içine atın ve 1-2 dakika bekletin, ardından servis edin.