Buradasın
Taş kadayıf yağda kızartmadan nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taş kadayıfı yağda kızartmadan yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hamur Hazırlığı: 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı su, 1,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuzu bir kapta karıştırın 12. Mayalanması için 10-15 dakika bekletin 1.
- İç Harç: 2 su bardağı ceviz içi, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tutam tarçını harmanlayın 1.
- Şerbet: 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker ve ¼ limon suyunu bir sos tenceresinde karıştırın, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın 12.
- Pişirme: Hamurdan bir kepçe alıp krep tavasında pişirin. Hamurların üzerinde hava kabarcıkları olunca çevirmeden kenara alın 1.
- Kapatma: Pişen hamurların pişmemiş tarafına iç harcını koyup çatalla bastırarak kapatın 1.
- Servis: Hazırladığınız taş kadayıfları önceden soğuttuğunuz şerbetin içine atın ve 1-2 dakika bekletin, ardından servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: