En iyi zeytin sıkma yöntemi, soğuk sıkım olarak kabul edilir. Soğuk sıkım yöntemi şu şekilde gerçekleşir: zeytin hamuru düşük sıcaklıkta (maksimum 27°C) sıkılır, bu sayede zeytinyağının doğal aroması ve besin değerleri korunur. Diğer zeytin sıkma yöntemleri ve özellikleri şunlardır: Sıcak sıkım: Zeytin hamuru yüksek sıcaklıkta sıkılır, daha fazla yağ elde edilir ancak besin değerleri ve doğal aroma bir miktar kaybolabilir. Taş baskı: Geleneksel bir yöntemdir, zeytinler büyük taş değirmenlerde ezilir, doğal ve geleneksel bir üretim yöntemidir. Santrifüj yöntemi: Modern bir yöntemdir, zeytin hamuru yüksek hızda döndürülerek yağ ve posa ayrışması sağlanır.