Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taş baskı zeytinyağında kullanılan yöntem, geleneksel zeytinyağı üretiminden esinlenilerek geliştirilmiştir 23.
Üretim aşamaları:
- Öğütme: Zeytinler, taş haznelerde öğütülerek hamur kıvamına getirilir 35.
- Çuvallama: Hamur halindeki zeytinler, özel çuvallara konur 25.
- Presleme: Çuvallar, hidrolik preslerde yavaşça sıkıştırılır 35.
- Ayrıştırma: Presleme sırasında zeytin hamuru, zeytinyağı ve zeytin içindeki kara sudan ayrıştırılır 5.
- Damıtma: Son olarak, damıtma işlemi uygulanır ve soğuk sıkım taş baskı sızma zeytinyağı elde edilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: