Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarladan soframıza gelen yiyeceklerden bazıları şunlardır:
- Meyve ve sebzeler 24. Yerel ve organik olarak yetiştirilen, kimyasal gübre ve pestisit kullanılmadan üretilen meyve ve sebzeler 24.
- Tam tahıllar 2. Beyaz ekmek ve makarna gibi rafine karbonhidratlarla kıyaslandığında bol miktarda lif ve omega 3 yağ asitleri içeren tam tahıllar 2.
- Protein kaynakları 2. Organik hayvansal ürünler, sağlık için daha yararlı olan doymamış yağ asitleri içerir 2.
- Koyu yeşil yapraklı sebzeler 2. A, C ve K vitaminleri ile folat açısından zengin olan bu sebzeler, bağışıklık sistemini destekleyerek vücudu daha dirençli hale getirir 2.
- Badem 2. Güçlü bir antioksidan olan E vitamini ile manganez ve magnezyum gibi mineraller içeren bir atıştırmalık 2.
- Greyfurt 2. A ve C vitamini bakımından zengin olan bu meyve, bağışıklık sisteminin virüslerle ve bakterilerle savaşmasına yardımcı olur 2.
Ayrıca, tarhana, erişte, nohut, kuru fasulye, zeytinyağı, bal ve pekmez gibi geleneksel lezzetler de tarladan sofralara gelen yiyecekler arasında yer alır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: