Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarladan sofraya konsepti, gıdaların doğrudan üreticiden tüketiciye, aracı olmadan ulaşmasını ifade eden bir kavramdır 2.
Bu konseptte, yerel çiftliklerden taze ve mevsiminde üretilen ürünler kullanılarak restoran menüleri oluşturulur ve ürünler toplandıktan kısa süre sonra sofralarda yerini alır 12.
Tarladan sofraya konseptinin bazı özellikleri:
- Sürdürülebilirlik: Yerel çiftçilerin desteklenmesiyle karbon ayak izi azalır ve kaynakların verimli kullanılması sağlanır 124.
- Sağlıklı beslenme: Kimyasal içermeyen taze ürünler sunulur 12.
- Mevsimsellik: Menüler, mevsimin sunduğu taze ürünlerle sürekli yenilenir 12.
- Yerel ekonomi: Bölgesel ekonomi canlanır ve küçük ölçekli üreticiler desteklenir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: