Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarladan sofraya konsepti (Farm to Table), gıdaların mümkün olduğunca yerel ve mevsimsel kaynaklardan temin edilmesini ve işlenmeden, tazeliğini koruyarak müşterilere sunulmasını öngörür 23.
Bu yaklaşımın temel felsefesi şu unsurları içerir:
- Sürdürülebilirlik: Karbon ayak izini azaltmak için kısa mesafeli tedarik zincirlerinin tercih edilmesi 25.
- Etik uygulamalar: Sorumlu tarım uygulamalarının desteklenmesi ve gıda israfının en aza indirilmesi 12.
- Topluluk desteği: Yerel ekonomilerin ve küçük ölçekli çiftçilerin desteklenmesi 12.
Restoranlar, bu konsepti benimseyerek müşterilerine sağlıklı, lezzetli ve çevre dostu bir yemek deneyimi sunar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: