Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık yemeklerinde kullanılabilecek bazı soslar şunlardır:
- Limon Tereyağı Sosu: Tereyağını eritip üzerine limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyerek yapılır 1.
- Hollandez Sosu: Yumurta sarısı, tereyağı, limon suyu ve tuz ile hazırlanan zengin bir lezzet katar 1.
- Tartar Sosu: Mayonez, turşu, soğan ve baharatlarla yapılır, kızartılmış veya ızgara balıkların yanında servis edilir 12.
- Çeşni Sosu: Sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve taze otlar ile hazırlanan aromatik bir sostur 1.
- Dereotlu Yoğurt Sosu: Yoğurt, doğranmış dereotu, sarımsak ve limon suyu ile balık için harika bir eşlikçidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: