Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında balık sosu hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 2 adet mor soğan 2;
- 2 adet büyük boy domates (küp küp kesilmiş) 2;
- 3 adet yeşil biber (ince doğranmış) 2;
- 2 adet kırmızı biber (ince doğranmış) 2;
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası 2;
- 1 adet levrek (takoz dilimlenmiş) 2;
- 2 diş sarımsak (ufaltılmış) 2;
- 1 su bardağı sıcak su 2;
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1/2 adet limon suyu 2;
- 3 dal maydanoz (kıyılmış) 2.
Hazırlanışı:
- Tavaya önce zeytinyağını ardından soğanları alın ve rengi değişene kadar hafif kavurun 2.
- Üzerine biberleri ekleyin 2.
- Üzerine salçaları ilave edin ve 2 dakika salçalar ile birlikte sebzeleri kavurun 2.
- Ardından domatesleri, pulbiberi, tuzu, karabiberi ve sarımsakları ekleyin 2. Kapağını kapatın ve domateslerin biraz suyunu salması için pişirin 2.
- Suyunu salan domateslere 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin 2.
- Bu karışımı bir fırın tepsisine alın ve üzerine balıkları yerleştirin 2.
- İnce kıyılmış maydanozları eklediğiniz limon suyunu da balıkların üzerinden gezdirin 2.
- 175 dereceye ayarlı fansız fırının orta rafında balıkların üzeri hafif kızarana kadar pişirin 2.
Fırında balık sosu, kişisel damak zevkine göre farklı baharat ve sebzelerle zenginleştirilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: