• Buradasın

    Tarçın ve karanfilli kek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tarçın ve karanfilli kek yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4 adet yumurta 1;
    • 2 su bardağı toz şeker 1;
    • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı 1;
    • 1 su bardağı soğuk çay demi 1;
    • 3 su bardağı un 1;
    • 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1;
    • 2 yemek kaşığı kakao 1;
    • 1 çay kaşığı tarçın 1;
    • 1 paket vanilya 1;
    • 2 paket kabartma tozu 1;
    • Bir tutam toz karanfil, bir tutam tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Derin bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri çırpıcı ile çırpın 1.
    2. Tereyağı ve çay ilave edip, çırpmaya devam edin 1.
    3. Ayrı bir kaseye unu eleyip, üzerine ceviz, kakao, tarçın, vanilya, kabartma tozu, toz karanfil ve tuz ekleyip, karıştırın 1.
    4. Kuru karışımı yumurtalı harcın içine katarken bir yandan da karıştırmaya devam edin 1.
    5. Yağlanmış baton kek kalıbına boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin 1.
    6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50 dakika fırının kapağını açmadan pişirin 1.
    7. Soğuduktan sonra ters çevirip, kalıptan servis tabağına çıkarın 1. Dilimleyerek, servis yapın 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Cevizli tarçınlı keke ne kadar tarçın konur?

    Cevizli tarçınlı keke 1 tatlı kaşığı tarçın eklenmesi önerilir.

    Tarçın ve kek birbirine yakışır mı?

    Evet, tarçın ve kek birbirine çok yakışır. Tarçın, özellikle havuçlu kek gibi bazı kek türleriyle mükemmel bir uyum sağlar.

    Tarçın keke hangi aşamada konur?

    Tarçın, keke kek harcının hazırlanması aşamasında eklenir. Tarçınlı kek yapımında genel olarak şu adımlar izlenir: 1. Yumurtalar ve toz şeker mikserle çırpılır. 2. Sıvı yağ ve vanilya eklenir, düşük ayarda karıştırmaya devam edilir. 3. Süt, tarçın, kabartma tozu ve un eleyerek karışıma eklenir. 4. Son olarak iri dövülmüş ceviz içi ve tarçın katılıp karıştırılır. 5. Hazırlanan karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür. 6. Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.

    Kabuklu tarçın mı toz tarçın mı?

    Kabuklu tarçın ve toz tarçın arasında bazı farklılıklar vardır: - Kabuklu tarçın, ağacın kurutulmuş kabuklarından elde edilir ve genellikle çubuk şeklinde kullanılır. - Toz tarçın, kabuklu tarçının öğütülmesiyle elde edilir. Kullanım kolaylığı açısından, toz tarçının taşınması ve saklanması daha pratiktir.

    Tarçın keke neden konur?

    Tarçın, kekin içine hoş bir aroma ve tat katmak için konur.

    En güzel tarçınlı kek nasıl yapılır?

    En güzel tarçınlı keki yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 250 gr tereyağı - 250 gr pudra şeker - 1 paket vanilya - 1 tutam tuz - 4 yumurta - 250 gr un - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu - 100 gr bitter çikolata - 1 tatlı kaşığı kakao - 1 tatlı kaşığı tarçın - 125 ml süt Yapılışı: 1. Porselen kek kalıbını yağlayın. 2. Tereyağı, şeker, vanilya ve tuzu krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. 3. Teker teker yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Un, kabartma tozu, tarçın ve kakao, küçük parçalara bölünmüş çikolata ve sütü ekleyip karıştırın. 5. Hamuru kalıba aktarıp 180 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. 6. Kalıbı fırından çıkartıp ters çevirerek soğumaya bırakın. 7. Dilimleyip servis yapın.

    Kek yaparken tarçın yerine ne kullanılır?

    Kek yaparken tarçın yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır: 1. Hindistan Cevizi: Hoş tadı ve çok yönlülüğü ile tarçının iyi bir alternatifidir. 2. Yenibahar: Tarçın, karanfil, hindistan cevizi ve karabiber karışımına benzeyen bir tada sahiptir. 3. Zencefil: Yemeklere sıcak bir tat katar ve hem tatlı hem de tuzlu keklerde kullanılabilir. 4. Kakule: Derin tatlı ve baharatlı bir tada sahip hoş kokulu bir baharattır. 5. Karanfil: Güçlü tatlı ama biraz acı bir tadı vardır, genellikle diğer baharatlarla birlikte kullanılır. Ayrıca, vanilya yerine de tarçın kullanarak kekinize farklı bir aroma katabilirsiniz.