Buradasın
Tarçın ve karanfilli kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarçın ve karanfilli kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet yumurta 1;
- 2 su bardağı toz şeker 1;
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı 1;
- 1 su bardağı soğuk çay demi 1;
- 3 su bardağı un 1;
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1;
- 2 yemek kaşığı kakao 1;
- 1 çay kaşığı tarçın 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 2 paket kabartma tozu 1;
- Bir tutam toz karanfil, bir tutam tuz 1.
Yapılışı:
- Derin bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri çırpıcı ile çırpın 1.
- Tereyağı ve çay ilave edip, çırpmaya devam edin 1.
- Ayrı bir kaseye unu eleyip, üzerine ceviz, kakao, tarçın, vanilya, kabartma tozu, toz karanfil ve tuz ekleyip, karıştırın 1.
- Kuru karışımı yumurtalı harcın içine katarken bir yandan da karıştırmaya devam edin 1.
- Yağlanmış baton kek kalıbına boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin 1.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50 dakika fırının kapağını açmadan pişirin 1.
- Soğuduktan sonra ters çevirip, kalıptan servis tabağına çıkarın 1. Dilimleyerek, servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: