• Buradasın

    En güzel tarçınlı kek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel tarçınlı kek tarifi için gerekli malzemeler:
    • 3 yumurta 24;
    • 3/4 su bardağı toz şeker 2;
    • 3/4 su bardağı ayçiçek yağı 2;
    • 1/2 su bardağı süt 2;
    • 3/4 su bardağı ceviz içi 2;
    • 2,5 su bardağı un 2;
    • 1 paket kabartma tozu 2;
    • 1 tatlı kaşığı tarçın 2.
    Hazırlanışı:
    1. Yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın ve toz şeker ekleyip mikser yardımıyla, yüksek devirde beyaza yakın bir renk alana kadar karıştırın 2.
    2. Ayçiçek yağı ve sütü katıp karıştırma işlemini sürdürün 2.
    3. Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçın karışımını sıvı malzemelere azar azar ilave edip kıvam alana kadar karıştırın 2.
    4. Son olarak hafifçe unlanmış ceviz içlerini katıp kek harcını bir spatula yardımıyla hafifçe karıştırın 2.
    5. Dilimli kek kalıbını veya fırın tepsisini tereyağıyla yağlayıp hafifçe unlayın 2.
    6. Hazırladığınız kek harcını döküp üzerini düzeltin 2.
    7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kontrollü olarak 40-45 dakika pişirin 2.
    8. Fırından çıkardığınız keki oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından ters çevirerek çıkartın 2.
    Tarçınlı keki daha lezzetli hale getirmek için üzerine kakao eleyip tarçın ekleyebilirsiniz 2.
    Tarçınlı kek yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek, un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek kullanmak ve keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika fırının kapağını açmamak önerilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Anne keki içine tarçın konur mu?

    Evet, anne keki içine tarçın konabilir. Elmalı anne keki tarifinde, klasik anne keki malzemelerine ek olarak 2 adet rendelenmiş elma ve 1 tatlı kaşığı tarçın eklenir.

    Tarçın keke hangi aşamada konur?

    Tarçın, tarçınlı kek yapımında kek harcına eklenir. Tarçınlı kek yapımında tarçın ekleme aşamaları: 1. Yumurta ve şeker çırpılırken: İlk olarak yumurtalar ve toz şeker, mikserle beyaza yakın bir renk alana kadar çırpılır. 2. Sıvı malzemeler eklenirken: Ayçiçek yağı ve süt ilave edilir. 3. Son aşamada: Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçın karışımı sıvı malzemelere azar azar ilave edilir ve kıvam alana kadar karıştırılır. Ayrıca, fırından çıkan sıcak kekin üzerine kakao ve tarçın karışımı serpilerek de servis edilebilir.

    Cevizli tarçınlı kek nasıl yapılır?

    Cevizli tarçınlı kek yapmak için gerekli malzemeler: 3 yumurta; 1 su bardağından biraz fazla toz şeker; 1 çay bardağı sıvı yağ; Yarım su bardağı süt; 1 su bardağı ceviz içi; 2 çay kaşığı tarçın; 1 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu; 2 su bardağı un. Yapılışı: 1. Yumurtaları bir kaba kırıp üzerine bir su bardağından biraz fazla şeker ekleyin. 2. Yumurta ve şeker karışımı beyaz oluncaya kadar mikser yardımıyla karıştırın. 3. Kalan diğer malzemeleri ekleyip yeterince karıştırın. 4. Yağladığınız ve hafifçe unladığınız kek kalıbının içine karışımı dökün. 5. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dakika pişirin. Püf noktaları: Malzemelerin oda ısısında olması gerekir. Yumurtalar ve şeker iyice çırpılmalıdır. Keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika fırın açılmamalıdır. Orta kalınlıkta 1 dilim cevizli tarçınlı kek yaklaşık 160 kaloriye denk gelir.

    Tarçın ve karanfilli kek nasıl yapılır?

    Tarçın ve karanfilli kek yapmak için gerekli malzemeler: 6 adet yumurta; 6 kahve fincanı un; 6 kahve fincanı şeker; 6 adet dövülmüş karanfil; 2 tatlı kaşığı tarçın; 1 paket kabartma tozu; 125 gram erimiş tereyağı veya margarin; ceviz (üzeri için). Yapılışı: 1. Kekin hamurunu hazırlayacağınız kaba yumurtalar kırılır. 2. İçine şeker ilave edilerek mikserle güzelce çırpılır. 3. Daha sonra içine kabartma tozuyla elenmiş un, karanfil, tarçın ve yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. 4. Un ilave edildikten sonra çırpma işlemi kısa tutulmalıdır. 5. Hamur hazır olduğunda yağlanmış kek kalıbına boşaltılır. 6. Orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirilir, soğuyunca kalıptan çıkarılır. 7. Üzerine vanilyalı pudra şekeri elenerek servis yapılır. Ayrıca, saribahce.com sitesinde de tarçınlı karanfilli kek tarifi bulunmaktadır. Kek yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olması ve fırının önceden ısıtılması önerilir.

    Havuçlu tarçınlı kek malzemeleri nelerdir?

    Havuçlu tarçınlı kek malzemeleri: 3 yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı süt; yarım su bardağı sıvı yağ; 2,5 su bardağı un; 1 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu; 3 adet havuç (küçük boyutta); 1 su bardağı çekilmiş ceviz; 1 yemek kaşığı tarçın (silme). İsteğe bağlı malzemeler: 2 çay kaşığı karbonat; 1 tatlı kaşığı limon suyu.

    Havuçlu cevizli tarçınlı kekin püf noktası nedir?

    Havuçlu cevizli tarçınlı kekin püf noktaları şunlardır: Malzemelerin oda sıcaklığında olması. Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçının elenerek eklenmesi. Tüm sıvı malzemeler eklendikten sonra katı malzemeler için tahta kaşık kullanılması. Kek kalıbının iyice yağlanması. Havuçların suyunu sıkmak. Fırının ilk 20 dakika açılmaması. Kek piştikten sonra 5 dakika fırında bekletilmesi. Kekin tamamen soğuduktan sonra dilimlenmesi.

    Cevizli tarçınlı keke ne kadar tarçın konur?

    Cevizli tarçınlı kek için 1 tatlı kaşığı tarçın kullanılması önerilir. Tarçın miktarını kişisel zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.