Buradasın
Tandır ve taş fırın lahmacun arasındaki fark nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tandır ve taş fırın lahmacun arasındaki temel farklar şunlardır:
- Pişirme Yöntemi: Tandırda pişirilen lahmacun, taş fırında pişirilene göre daha hızlı ve yüksek ısıda (900°F / ≅ 480°C) hazırlanır 14.
- Lezzet: Tandırda pişirilen lahmacun, kendine has bir lezzet kazanır 1. Gaziantep lahmacunu, tandırda pişirilmesiyle diğer bölgelerden ayrılır ve acı biberli sosuyla meşhurdur 3.
- Kullanılan Malzemeler: Bazı bölgelerde lahmacun yapımında patlıcan, biber, soğan ve domates gibi malzemeler de kullanılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: