Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam yağlı beyaz peynirin iyisinin nasıl anlaşılacağına dair bazı özellikler:
- Kalıp ve görünüm: Kalıbı düzgün olmalı ve her kenarı birbirine eşit olmalıdır 2. Üzerinde pas, küf ve salamura kirlilikleri bulunmamalıdır 2.
- Renk: Rengi parlak ve canlı bir beyaz olmalıdır 2. Donuk, kirli beyaz, sarımsı, siyahımsı ve mavi-yeşil gibi renk değişimleri olmamalıdır 2.
- Yapı ve kıvam: Yapısı homojen, pürüzsüz ve lekesiz olmalıdır 2. Fazla sert, kuru, kırılgan, kolay ufalanabilir veya çok yumuşak olmamalıdır 2.
- Koku ve tat: Küf, amonyak, sabunumsu ve mayamsı gibi kokular hissedilmemelidir 2. Tadı ekşi, keskin, yakıcı, acı, metalik ve çok tuzlu olmamalıdır 2.
- Ambalaj ve saklama: Ambalajın vakumu bozulmamış olmalı ve son tüketim tarihi geçmemiş ürünler alınmalıdır 2. Peynir, buzdolabında +4-6°C arasında saklanmalıdır 2.
Ayrıca, peynirin tam yağlı olup olmadığını anlamak için, sütün yağı hiç alınmazsa tam yağlı, bir kısmı alınırsa yarım yağlı, tamamı alınırsa yağsız peynir elde edildiği bilgisi de değerlendirilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: