Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam yağlı beyaz peynirin iyisini anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Kalıp ve Renk: Peynirin kalıbı düzgün ve her kenarı eşit olmalıdır 13. Rengi parlak ve canlı bir beyazdır, donuk veya kirli beyaz olmamalıdır 13.
- Yüzey ve Yapı: Üzerinde pas, küf ve salamura kirlilikleri bulunmamalıdır 14. Yapısı homojen, yumuşak ve hafif ufalanan bir yapıda olmalıdır 2.
- Koku ve Tat: Doğal fermente bir kokuya sahip olmalı, yapay veya keskin kokular içermemelidir 2. Tadı hafif tuzlu ve süt tadını hissettirmelidir 2.
- Ambalaj ve Saklama: Ambalajın vakumunun bozulmamış olması ve son tüketim tarihinin geçmemiş olması önemlidir 3. Peynir, +4-6°C arasındaki ısıda buzdolabında saklanmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: