Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam tahıllı ve ekşi maya aynı şey değildir.
Tam tahıllı ekmek, buğday tanesinin tüm kısımlarını (tohumun embriyosu olan "germ", dış kabuk "kepek" ve nişastalı endosperm) içerdiği için yüksek besin değerine sahiptir 12. Bu ekmek, lif, vitamin ve mineraller açısından zengindir ve kalp hastalıkları riskini azaltabilir, bağırsak mikrobiyotasını iyileştirebilir 12.
Ekşi mayalı ekmek ise, ekşi maya kullanılarak hazırlanan ve doğal fermantasyon sürecinden geçen bir ekmek türüdür 34. Bu süreç, ekmeğin sindirimi kolaylaştıran probiyotikler ve organik asitler içermesini sağlar 34.
Dolayısıyla, tam tahıllı ekmek ve ekşi mayalı ekmek benzer özelliklere sahip olsa da, aynı şey değildir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: