Buradasın
Tahinli halka hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahinli halka hamuru yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 4.5 su bardağı un 2
- 1 su bardağı yoğurt 2
- 1 su bardağı su 2
- 1 yumurta 2
- Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya 2
- İç malzeme için: Yarım su bardağı tahin, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi, 2 tatlı kaşığı yenibahar, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 2 tatlı kaşığı tuz 2
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı 2
Yapılışı:
- Hamur yoğurma kabına yoğurdu alıp yaş mayayı ekleyin ve ezin 2.
- 1 bardak su, şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırın 2.
- Unu eleyip karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurun 2.
- Üzerini nemli bezle örtüp hamur 2 misli kabarana kadar bekletin 2.
- Tahini sıvıyağ ile iyice karıştırın 2.
- Hamuru iki veya üç eşit parçaya ayırın 2.
- Her bir parçayı unlanmış zemine alıp elinizle açarak inceltin 2.
- Üzerine yağlı tahin karışımından sürüp bohça şeklinde katlayın ve üzerini örtüp 15-20 dakika dinlendirin 2.
- Hamurları tekrar açıp üzerine tahinli karışımdan sürün 2.
- Ceviz içi ve yenibahar serpip rulo yaparak sarın 2.
- Sağ ucunu içe, sol ucunu dışa sararak ruloyu burun ve kendi etrafında sarıp çörek şekline getirin 2.
- Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın 2.
- Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin 2.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: