Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütsüz hamur işi yapmak için bazı tarifler:
- Pişi:
- 1 su bardağı ılık suya 1 çorba kaşığı kuru maya, 1 çay kaşığı şeker ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin 3.
- İçine yarım kilo un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun 3.
- Hamurun iki katı kabarması için mayalanmasını bekleyin 3.
- Hamurdan parçalar alıp elinizle bastırarak şekillendirin ve kızgın yağda kızartın 3.
- İsveç Keki:
- Sütsüz Krep:
- Bir kaba 1 adet yumurta kırıp çırpın, üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ ve 1 çay bardağı su ekleyin, karıştırın 5.
- 1 su bardağı un, yarım çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın 5.
- Orta büyüklükte bir tavayı ısıtın, yüzeyine az miktarda yağ sürün ve karışımdan bir kepçe alarak tavaya dökün 5.
- Krepin altı altın rengini aldığında spatula ile dikkatlice çevirip diğer tarafını da pişirin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: