Buradasın
Sütlü poğaçaya süt yerine ne konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü poğaçaya süt yerine kullanılabilecek bazı alternatifler:
- Yoğurt 145. Yoğurt, sütün fermente edilmiş hali olduğu için kendi başına bir miktar asit içerir ve mayanın daha hızlı aktifleşmesine yardımcı olarak poğaçanın daha iyi kabarmasını sağlar 1. Ayrıca, yoğurdun içerdiği yağ oranı da hamura ekstra bir yumuşaklık ve ağızda dağılan bir doku kazandırır 14.
- Ayran 13. Ayran, yoğurt ve su karışımı olduğu için yine mayalanma ve yumuşaklık etkisi sağlar 1. Ancak ayranın su oranı daha fazla olduğu için hamur biraz daha cıvık olabilir 1.
- Süt tozu ve su 1. Süt tozu, ılık su ile karıştırılarak kullanılabilir ve lezzet ile doku açısından taze süte yakın bir sonuç verir 1.
Hangi sıvının kullanılacağına karar verirken, tarifte yer alan diğer malzemelere uygun şekilde ayarlamanın yapılması gerekebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: