Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 60 gram tereyağı 1;
- 1,5 su bardağı irmik 1;
- 2 su bardağı toz şeker 1;
- 2 çorba kaşığı kakao 1;
- 1,5 su bardağı süt 1;
- 1,5 su bardağı su 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1/2 su bardağı badem (kabuksuz) 1.
Hazırlanışı:
- Bir sos tenceresine şeker, su ve sütü alıp şeker eriyene kadar karıştırın 1.
- Tereyağını eritin 1. İrmik ve bademi ekleyip altın sarısı renk alana kadar kavurun 1.
- Kavrulan irmik ve bademlerin üzerine şerbeti yavaş yavaş ilave edin 1.
- Kakao ve vanilyayı da ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin 1.
- Suyunu çektikten sonra demlenmeye bırakın 1.
Helvanın üzerine çikolata parçaları da eklenebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: