Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt tozu, sprey kurutma ile üretilir çünkü bu yöntem, sıvı sütteki suyun buharlaştırılması için kullanılır ve bu, süt tozunun aşağıdaki avantajları sağlar:
- Uzun raf ömrü: Sprey kurutma, su aktivitesini düşürerek mikrobiyolojik, enzimatik ve kimyasal stabilite sağlar 13.
- Kolay saklama ve taşıma: Süt tozu, süte göre daha az yer kaplar ve daha uzun süre saklanabilir 35.
- Çok yönlülük: Süt tozu, bebek mamaları, çikolata, şekerlemeler, içecekler ve unlu mamuller gibi birçok alanda kullanılabilir 45.
- Maliyet etkinliği: Süt tozu, aynı miktardaki sütten daha ucuzdur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: