Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Taze ve tam yağlı süt kullanımı: Sütün taze ve tam yağlı olması, reçelin kıvamını iyileştirir 12.
- Kısık ateşte pişirme: Reçel, kısık ateşte en az 1 saat pişirilmelidir 12. Pişirme sırasında ara ara karıştırmak önemlidir 12.
- Karbonat veya kabartma tozu ilavesi: Bu malzemeler, süt ve şekerin yoğunlaşmasını sağlar 12. Karbonat eklendiğinde sütün kabarması beklenir, bu durumda çırpma teli ile hızlıca karıştırılmalıdır 12.
- Kıvam kontrolü: Reçel, bal köpüğü rengine dönüp koyu bir kıvam aldığında ocaktan alınmalıdır 4.
- Soğudukça kıvam alma: Reçel, soğudukça daha da kıvam alır, bu nedenle kavanozlara doldurulduktan sonra kapakları açık bir şekilde soğumaya bırakılmalıdır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: