Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Susurluk tostunun özellikleri:
- Malzeme: İki ekmek dilimi arasına peynir ve/veya sucuk konularak tost makinesinde gevretilip kızartılır ve dışına yağ sürülür 12.
- Peynir: Susurluk tostunda "tost peyniri" olarak bilinen, en az iki ay soğuk hava ortamında bekletilmiş ve çok az tuzlu kelle peyniri kullanılır 14.
- Sucuk: Dana sucuğu tercih edilir 12.
- Ekmek: Tost tava ekmeği olarak bilinen, özel bir yöntemle yapılmış ekmek kullanılır 1.
- Lezzet: Kendine özgü lezzeti, kullanılan tost makinesinin özelliği, ekmek, dana sucuğu ve az tuzlu kelle peynirinden gelir 12.
- Eşlik eden içecek: Genellikle Susurluk ayranı ile birlikte tüketilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: