Buradasın
Gerçek Susurluk Tostu nasıl anlaşılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek Susurluk tostunun nasıl anlaşılacağına dair bazı özellikler:
- Ekmek: Susurluk tostu için en uygun ekmek, Susurluk'ta yapılan tava ekmeğidir 13. Bu ekmek, hafif mayalı, dışı çıtır ve içi yumuşak olmalıdır 5.
- Peynir: Tostta kaşar peyniri değil, en az iki ay soğuk hava ortamında bekletilmiş ve çok az tuzlu kelle peyniri (Mihaliç veya Manyas peyniri) kullanılır 13.
- Sucuk: Yüzde yüz dana etinden yapılmış, baharatı dengeli bir kasap sucuğu tercih edilmelidir 45.
- Pişirme: Tost, tost makinesinde iyice ısıtılmalı, ancak içindeki malzemeler taşmayacak şekilde bastırılmalıdır 5. Orta ateşte, ekmek altın sarısı rengi alana ve kaşar tamamen eriyene kadar pişirilmelidir 5.
- Ekstra Malzemeler: İsteğe bağlı olarak turşu ve domates eklenebilir, ancak tostun içine değil, yanında servis edilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: