Buradasın
Sulu yemeklere hangi baharatlar konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sulu yemeklere konulabilecek bazı baharatlar:
- Kimyon 13. Mercimek ve et çorbalarında kullanılır 1.
- Kırmızı biber 14. Yemeğe hafif bir acılık katar 1.
- Karabiber 13. Hem koku hem de tat sağlar 1.
- Kekik 13. Tavuk ve sebze yemeklerine yakışır 1.
- Nane 13. Özellikle tavuk ve sebze yemeklerinde kullanılır 1.
- Zerdeçal 14. Tavuk etiyle uyum sağlar 4.
- Defne yaprağı 15. Balık ve et yemeklerinde tercih edilir 15.
- Pul biber 35. Köftelere lezzet katar 4.
- Yenibahar 45. Et yemeklerinde ve köftelerde kullanılır 4.
Baharat kullanımı, yemeğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: