• Buradasın

    Sulu köftenin yalancısı nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yalancı Sulu Köfte pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı ince bulgur 13
    • 1 adet orta boy kuru soğan 13
    • 3 diş sarımsak veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu 1
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 13
    • Yeterince tuz 13
    • 1 çay kaşığı karabiber 13
    • 1 adet yumurta 13
    • 3-4 yemek kaşığı un 13
    • Bulguru ıslatmak için 1,5 su bardağı sıcak su 13
    Pişirme Adımları:
    1. Kaynatmış olduğunuz 1,5 bardak su ile ince bulguru derin bir kapta ıslatın ve üstünü kapatıp çekmesini bekleyin 13.
    2. Soğanlarınızı rendeleyin 1.
    3. Soğan, yumurta, salça, tuz, karabiber, sarımsak, tuz ve unu ilave ettikten sonra güzelce yoğurun 13.
    4. Köfte hamurundan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve kasedeki suya elinizi az ıslatıp öyle yuvarlayın 13.
    5. Yapmış olduğunuz köfteleri geniş bir kaba koyun ki birbirlerine çok yapışmasın ve buzdolabına koyup dinlenmesini bekleyin 13.
    6. Tencereye 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun, 1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyip az kavurun 1.
    7. Üstüne 1 yemek kaşığı salçayı da ilave edip kavurun 1.
    8. 5 su bardağı su, yarım limon suyu ve yeterince tuz ekleyip kaynattıktan sonra köfteleri tencereye ilave edin 13.
    9. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin 1.
    10. Pişen köfteleri borcama alın ve yoğurtla birlikte servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sulu köfte Arda'nın Mutfağı nasıl yapılır?

    Arda'nın Mutfağı'nda sulu köfte yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 400 gr kıyma - 1 adet soğan (rendelenmiş) - ¾ su bardağı ince köftelik bulgur - 1 adet yumurta - Tuz, karabiber, pul biber - 2 yemek kaşığı un (köfteleri bulamak için) Çorbası için: - 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 1,5 su bardağı haşlanmış nohut - Sıcak su, kuru nane, tuz, karabiber Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabında kıyma, rendelenmiş soğan, ince köftelik bulgur, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip yoğurun. 2. Yoğurduğunuz köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş tepsiye yerleştirin ve her tarafını unla bulayın. 3. Tencereye ayçiçek yağı ve ince doğranmış soğanı alıp soğanlar yumuşayana kadar kavurun. 4. Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, nohutları ekleyip bir tur çevirin. 5. Tuz, karabiber ve kuru naneyi ilave edip karıştırın, sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. 6. Kaynayan suyun içine köfteleri ekleyip karıştırın ve 15-20 dakika pişmeye bırakın. 7. Sıcak servis edin.

    En güzel sulu köfte hangi tencerede pişer?

    En güzel sulu köftenin hangi tencerede piştiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak sulu köfte pişirmek için kullanılabilecek tencerelerden bazıları şunlardır: derin tencere; geniş tencere. Sulu köfte tarifi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; yemektekeyifvar.com.

    Sulu köfte tencerede kaç saatte pişer?

    Sulu köfte tencerede yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirilir. Ayrıca, düdüklü tencerede sulu köfte pişirilecekse, pişirme süresi 10 dakika olarak belirtilmektedir. Pişirme süresi, kullanılan malzemelere ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterebilir.
    A Turkish cook in a sunlit kitchen kneads a mixture of minced meat, bulgur, and spices in a large ceramic bowl, with fresh ingredients like onions and tomatoes scattered on a wooden counter nearby.

    Dağılmayan sulu köfte nasıl yapılır?

    Dağılmayan sulu köfte yapmak için gerekli malzemeler: 250 gram dana kıyma; 1 adet kuru soğan; 3 diş sarımsak; 1 adet yumurta; 1 tutam maydanoz; 3 yemek kaşığı un; 1,5 yemek kaşığı pirinç; 1,5 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kimyon. Pişirmek için gerekli malzemeler: 1 adet soğan; 1 yemek kaşığı domates salçası; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı toz kırmızı biber. Bulamak için gerekli malzemeler: 4 yemek kaşığı un. Yapılışı: 1. Köfte için gerekli olan soğanı bir kaba rendeleyin ve diğer köfte malzemelerini de ilave ettikten sonra güzelce yoğurun. 2. Ele yapışan bir kıvamı olacak. 3. Bir tepsiye köfteleri bulmak için gerekli olan unu serpin ve elinizi her seferinde ıslatarak, köfte harcından minik minik kopartıp, yuvarlayın ve unlu tepsiye atın. 4. Tüm harcı bu şekilde yaptıktan sonra, tepsiyi ileri geri sallayarak tüm köftelerin una bulanmasını sağlayın. 5. Diğer soğanı da yemeklik doğrayın ve bir tencereye zeytinyağını aldıktan sonra, doğradığınız soğanları pembeleşene dek kavurun. 6. Salçayı da ekleyip kavurduktan sonra, içerisine 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra içine hazırlamış olduğunuz köfteleri atın. 7. Köftelerin üstüne çıkacak kadar daha sıcak su ilave edin ve baharatlarını da ekledikten sonra, altını kısıp yaklaşık 25 dakika bu şekilde pişmeye bırakın. 8. Köfteler yumuşayıp, piştikten sonra da servis edin. Not: Köftelerin dağılmaması için, köfte harcını güzel yoğurmak ve tencereye atarken suyun mutlaka kaynıyor olması önemlidir.
    A close-up of golden-brown köfte sizzling in a pan, with steam rising and a hand gently pressing the surface to check its tenderness, set against a warm Turkish kitchen backdrop.

    Köftenin piştiğini nasıl anlarız?

    Köftenin piştiğini anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir: Renk: Köfteler, pişmeye yakın olduklarında renk değiştirirler; altı ve üstü kızaran köftenin kokusu da değişir. Koku: Pişmiş köfte, karakteristik bir koku yayar. Dokunma: Pişmiş köfte, dokunulduğunda genellikle sertleşir. Termometre Kullanımı: Et termometresi ile iç sıcaklık kontrol edilebilir; genellikle kırmızı etlerin iç sıcaklığı 71°C, tavuk ve kıyma ürünlerinin iç sıcaklığı ise 74°C olmalıdır. Kesme: Köftenin ortası kesilerek iç kısmı kontrol edilebilir; iç kısım hala pembe veya kırmızı renkteyse, köfte tam olarak pişmemiş olabilir.

    Terbiyeli sulu köfte nasıl yapılır?

    Terbiyeli sulu köfte yapmak için gerekli malzemeler: 250 gram dana kıyma; yarım çay bardağı kırık pirinç; bir kuru soğan; yarım demet maydanoz; bir havuç; bir patates; bir yumurta sarısı; bir tatlı kaşığı limon suyu; bir çay kaşığı kimyon; bir çay kaşığı karabiber; bir çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün ve bir kaba alın. 2. Üzerine rendelenmiş kuru soğan, ince doğranmış maydanoz, kıyma, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip güzelce yoğurun. 3. Yoğurduğunuz köfte harcından misket büyüklüğünde olacak şekilde minik köfteler yapın ve bu köfteleri zeminine un serptiğiniz bir tepside yuvarlayın. 4. Havucu ve patatesi soyup küp küp doğrayın. 5. Bir tencereye alıp üzerine su ilave ederek yumuşayana kadar pişirin. 6. Su kaynamaya başlayınca köfteleri ve doğradığınız sebzeleri suya ilave edin. 7. Ayrı bir kasede yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı limon suyunu çırpın. 8. Karışıma tencerede pişen köftelerin suyundan bir miktar ekleyip güzelce karıştırın. 9. Hazırladığınız terbiyeyi tencerede pişmeye devam eden köftelere yavaş yavaş ilave edin, birkaç dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın. 10. Doğranmış maydanozla süsleyerek sıcak servis edin. Terbiyeli sulu köftenin dağılmaması için köfteleri hazırladıktan sonra buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilmesi önerilir. Terbiyeli sulu köfte tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir: yemek.com; youtube.com; yemektekeyifvar.com; lezzet.com.tr.

    Sulu köfte için hangi et kullanılır?

    Sulu köfte için orta yağlı kıyma kullanılır. Genellikle 300 gram dana kıyma tercih edilir. Kıymanın yağ oranı %15-20 civarında olmalıdır.