Sultan kebabı, yufka içine sarılmış sebze ve et karışımından oluşur. Etli sultan kebabının içinde bulunan malzemeler: Etli kısmı için: 250 gram kuşbaşı et, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı salça, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber. Sebzeli kısmı için: 2 adet patates, 1 adet kapya biber, 2 adet yeşil biber, 1 fincan bezelye. Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 3,5-4 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber. Üzeri için: 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri. Tavuklu sultan kebabının içinde bulunan malzemeler: 2 adet yufka; 400 gram tavuk göğsü ve tavuk pirzola; 1 adet kuru soğan; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 su bardağı haşlanmış veya konserve bezelye; 1 adet patlıcan; Pul biber, kekik, karabiber, tuz. Sultan kebabı, farklı çeşitlerde kıymalı veya tavuklu olarak da hazırlanabilir.