Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sultan sarması pestil yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 litre süt 13
- 1 su bardağı toz şeker 13
- 1 su bardağı un 13
- 2 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı) 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 13
- 1 paket vanilin 13
- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi 1
- 1 paket toz krem şanti 1
- 1 çay bardağı soğuk süt 1
- Rendelenmiş çikolata, fındık veya ceviz kırıkları (üzeri için) 1
Yapılışı:
- Derin bir tencerede süt, un, toz şeker ve kakaoyu karıştırın 1. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin 1.
- Ocaktan aldıktan sonra içine tereyağı ve vanilini ekleyip iyice karıştırın 1. Muhallebiyi birkaç dakika çırparak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın 1.
- Büyük boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine Hindistan cevizini eşit şekilde yayın 1.
- Hazırladığınız sıcak muhallebiyi Hindistan cevizi serili tepsiye dökün ve spatula ile düzgünce yayın 1. Oda sıcaklığında 30 dakika kadar soğumaya bırakın, ardından buzdolabına alarak 2-3 saat dinlendirin 1.
- Bir kaba krem şanti ve soğuk sütü alıp çırpın 1. Katı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin 1.
- Dinlenmiş muhallebinin üzerine krem şantiyi eşit şekilde sürün 1.
- Tatlınızı enlemesine eşit parçalara kesin (8-10 dilim olacak şekilde) 1. Her bir parçayı dikkatlice rulo şeklinde sarın 1.
- Hazırlanan ruloları servis tabağına alın 1. Üzerine rendelenmiş çikolata, fındık, ceviz veya çikolata sosu ekleyerek süsleyin 1. Buzdolabında 1 saat daha dinlendirerek soğuk servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: