Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Su kefirini evde mayalamak için gerekli malzemeler:
- 1 litre temiz su 4;
- 1/4 cup toz şeker 4;
- 1/4 cup aktif su kefiri tanesi veya 1/4 cup kuru kefir tanesi 4;
- 2 adet kuru incir, 2 adet gün kurusu kayısı veya 10 adet kuru üzüm 4;
- 2-3 adet limon dilimi 4.
Yapılışı:
- Cam kavanozun içine önce şekeri, ardından kefir tanelerini koyun 4.
- Şeker ve kefirin içine kuru meyveleri ve limon dilimlerini de ilave edin 4.
- Bir litre oda sıcaklığındaki suyu kefir tanelerinin üzerine ekleyin 4.
- Kavanozun ağzını streç filmle kapatın 4.
- Evinizin sıcaklığına göre mayalanma için 36-48 saat doğrudan güneş ışığı almayan karanlık bir yerde bekletin 4.
- Bu süre içinde şekerle beslenen kefirler çoğalacak 4.
- Mayalanmanın olup olmadığını anlamak için 24 saatlik süre içinde kavanozun içini kontrol edin 4. Eğer hafifçe salladığınızda kabarcıklar çıkıyorsa doğru yoldasınız demektir 4.
- 24 saat sonra da karışımın tadına bakın 4. Eğer şeker tadı azaldıysa her şey yolunda demektir 4.
- Mayalanma süresinin sonunda plastik süzgeç ile cam bir sürahiye veya kavanoza süzün 4.
- Su kefiri bu şekilde içilmeye hazır hale gelmiştir 4.
Not: Su kefiri mayalarken metal kap ve kaşık kullanılmamalıdır, tahta, silikon ve plastik ürünler tercih edilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: