Su böreği hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 3,5 su bardağı un; 1,5 tatlı kaşığı tuz; 6 adet yumurta. Yapılışı: 1. Yumurtaları bir kaseye alın ve üzerine tuzu ekleyip karıştırın. 2. Karışımın üzerine unu ekleyin, tahta kaşıkla toplayın ve yoğurmaya başlayın. 3. Orta yumuşaklığa ulaştığında yoğurmayı bırakın. 4. Un serpilmiş bir tezgaha alın ve elinizi unlayarak bezelerinizi ayırmaya başlayın. 5. Bezelerinizi un serpilmiş bir tabağa yerleştirip üzerine bir buzdolabı poşeti kapatarak yarım saat bekletin. Hamurun iyice yoğrulduğundan ve dinlendiğinden emin olmak, parçalanmasını önlemek için önemlidir. Su böreği hamuru, içine su katılmadan sadece yumurta ve un ile hazırlanır.