Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soya fasulyesi ile süt elde etmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Islatma 34. Soya fasulyeleri, kabuklarını yumuşatmak ve hücre yapısını şişirmek için su içinde en az 24 saat bekletilir 34.
- Öğütme 13. Islatılmış soya fasulyeleri, liflerden protein, karbonhidrat ve yağların ayrışmasını başlatmak için öğütülür 13.
- Ayrılma 13. Proteinler, çözünür karbonhidratlar ve yağların bulunduğu sıvı, okara (katı lifli materyal) kısmından ayrılır 13.
- Isıl işlem 13. Tripsin inhibitörleri gibi antinutrientleri etkisiz hale getirmek ve istenmeyen tatları azaltmak için ısıl işlem uygulanır 13.
- Pişirme 3. Soya sütü, anti-besin maddelerinden arındırılmak için kaynatılır ve 90-100 °C civarında 15-20 dakika pişirilir 3.
- Süzme 34. Soya sütünü, okara olarak da adlandırılan posasından ayırmak için tülbentten geçirilir 34.
Evde yapılan soya sütü, buzdolabında kapaklı bir kapta 3-5 gün boyunca özelliklerini kaybetmeden saklanabilir 3.
Soya sütü, laktoz içermediği için laktoz intoleransı olanlar tarafından tercih edilir 4. Ancak, soya yüksek miktarlarda fitik asit içerdiği için kalsiyum, magnezyum ve çinko gibi minerallerin emilimini engelleyebilir 4.
Soya ürünlerini kullanmadan önce bir doktora danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: