Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde soya sütü yapmak sağlıklıdır, ancak bazı önemli noktalara dikkat edilmelidir.
Evde soya sütü yapmanın sağlıklı yönleri:
- Laktoz içermemesi 12. Bu, laktoz intoleransı olan kişiler için uygundur 12.
- Yüksek protein içeriği 4. Bitkisel bazlı yüksek kaliteli protein sağlar 4.
- Kolesterol içermemesi 4. Hayvansal süt ürünlerindeki doymuş yağlar ve kolesterol bulunmaz 4.
Dikkat edilmesi gereken noktalar:
- Fitik asit içeriği 14. Bu asit, kalsiyum, magnezyum ve çinko gibi minerallerin emilimini engelleyebilir 14.
- Alerji riski 25. Soya proteinine alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyonlar görülebilir 25.
- Tiroid hastaları için uygun olmaması 25. Tiroid ilaçlarının emilimini engelleyebilir ve vücuttaki iyot oranını azaltabilir 25.
Evde yapılan soya sütü, buzdolabında 3-4 gün saklanabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: