Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soslu biftek yapmak için gerekli malzemeler:
- 8 dilim biftek 1;
- sıvı yağ 1;
- 2 yemek kaşığı salça 1;
- 3 adet orta boy domates 1;
- 10-15 adet arpacık soğan 1;
- 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı) 1;
- 1 su bardağı sıcak su 1;
- kekik 1;
- karabiber 1;
- pul biber 1;
- tuz 1.
Yapılışı:
- Tavaya az sıvı yağ koyarak kızdırın 1.
- Biftekleri arkalı önlü çok az yağda çevirin, renginin dönmesi yeterli 1.
- Düdüklü tencerenin tabanına hiçbir şey koymadan biftekleri dizin 1.
- Üzerine rendelenmiş domates, salça ve su karışımını döküp yayın 1.
- İsteğe bağlı olarak arpacık soğan ve ikiye kesilmiş sarımsakları ilave edin 1.
- Son olarak baharatları da en üste serpin 1.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynama sesi duyduktan sonra kısık ateşe alın 1. 20-25 dakika etler pişecektir 1.
Alternatif soslu biftek tarifi için gerekli malzemeler:
- 3 adet dana biftek 3;
- 1 adet orta boy domates 3;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 3;
- 1 diş sarımsak 3;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 3;
- yarım su bardağı su 3;
- 1 çay kaşığı kekik 3;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 3;
- yarım çay kaşığı karabiber 3;
- tuz 3.
Yapılışı:
- Sos malzemesini hazırlayıp kenara alın 3.
- Bir kase içine ince ince doğranmış domates, domates salçası, kekik, kırmızı toz biber, karabiber ve damak tadınıza göre tuz koyun 3.
- Tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın 3.
- Üzerine yarım su bardağından biraz fazla su ekleyip güzelce karıştırın 3.
- Orta boy geniş bir tencereyi ocak üzerine koyun 3.
- Tencerenin içine zeytinyağı döküp yüksek ateş üzerinde iyice ısıtın [3
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: