Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soslu biftek yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Hardal Soslu Biftek Tarifi 1:
- Malzemeler: 2 adet 5 cm kalınlığında biftek, 2 çorba kaşığı İçim Tereyağı, 1 çorba kaşığı kuru adaçayı, 1 çorba kaşığı kuru fesleğen, 2 çorba kaşığı kuru kekik, 2 çorba kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı toz sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber 1.
- Yapılışı:
- Hardal sos için tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın 1.
- Biftekleri soğuk su ile yıkayıp kurulayın 1.
- Üzerini İçim Tereyağı ile ovun ve hazırladığınız hardal sosa iyice bulayın 1.
- Streç filmle sardıktan sonra buzdolabında 6-24 saat arası dinlendirin 1.
- Buzdolabından çıkarıp tuz ve çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın 1.
- Barbekü veya ızgarayı orta-yüksek ateşte ısıtın ve her bir tarafı 8-10 dakika pişirin 1.
- Üzerini tekrar streç filmle sarın ve 10 dakika dinlendirin 1.
- Yanında fırınlanmış sebze ve salata ile servis edin 1.
- Malzemeler: 6 adet biftek, 6 adet domates, 4 adet sivri biber veya çarliston biber, 4 adet sarımsak, 5 çorba kaşığı zeytinyağ 2.
- Yapılışı:
- İyice kızdırdığınız yapışmaz tava içinde biftekleri iki yüzünü 1 er dakika pişirin 2.
- Tencereye kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri alın 2.
- Domates üzerine çekirdekleri temizlenmiş iri iri doğranmış biber ve ince ince halkalar halinde doğranmış sarımsakları doğrayın 2.
- Pişen biftekleri üzerine yerleştirin 2.
- Önce harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte domates suyunu çekene kadar pişirin 2.
- Pişmesine bir kaç dakika kala tuzunu ve karabiberi ekleyin 2.
- Sıcak olarak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: