Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sonbaharda en çok tüketilen sebzelerden bazıları şunlardır:
- Brokoli 125. Antioksidan ve antienflamatuar özellikleriyle öne çıkan brokoli, ekim ile nisan arasında tüketilir 2.
- Brüksel lahanası 25. Ekim ile mart arasında yetişen bu sebze, hem sonbahar hem de kış sebzelerinden biridir 2.
- Havuç 25. Sonbaharın sonları ile ilkbaharın başlarında, serin havalarda yetişen havuç, beta-karoten açısından zengindir 2.
- Karnabahar 25. Eylül ile kasım arasında tam mevsimini yaşayan karnabahar, lif ve kalsiyum deposudur 3.
- Pırasa 13. Yüksek miktarda K vitamini içeren pırasa, kemik sağlığı için önemlidir 3.
- Ispanak 15. Sonbaharda bol miktarda bulunan ıspanak, salatalarda, omletlerde ve yemeklerde kullanılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: