Somon sosuna konabilecek bazı malzemeler şunlardır: Hardal ve bal: 2 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı dijon hardalı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırılıp tuz ve karabiber eklenerek ızgara somon için sos elde edilebilir. Zencefil ve soya: 3 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı susam yağı karıştırılarak tava somonu için sos yapılabilir. Limon ve sarımsak: 2 çorba kaşığı balzamik sirke, 2 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı soya sosu ve 1 çorba kaşığı limon suyu ile sos hazırlanabilir. Taze soğan: 250 gram yağı azaltılmış krem peynir, ¼ fincan mayonez, ¼ fincan dilimlenmiş taze soğan, 1 yemek kaşığı limon suyu, ¼ çay kaşığı tuz ve ¼ çay kaşığı öğütülmüş biber karıştırılarak somon sosu elde edilebilir. Somon sosunda kullanılacak malzemeler, pişirme yöntemine ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.