Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Filizlenmiş soğan, farklı şekillerde değerlendirilebilir:
- Salatalarda, omletlerde veya çorbalarda kullanılabilir 134. Filizlenen yeşil kısım, taze soğan yerine geçebilir 34.
- Pişmiş yemeklerde kullanılabilir 134. Filiz kısmı ayıklanarak, soğanın kalan kısmı doğranıp yemeklerde kullanılabilir 14.
- Saksıya ekilerek yeniden taze soğan yetiştirilebilir 3. Düzenli sulama ile kısa sürede sonuç alınabilir 3.
- Yeşil filizler doğranarak güzel bir garnitür elde edilebilir 1. Örneğin, fırında patates veya biberde kullanılabilir 1.
Filizlenmiş soğanları değerlendirirken şu noktalara dikkat edilmelidir:
- Soğanı iyice yıkamak ve kurutmak 4.
- Filizlenmiş kısmın çok uzun ve kurumuş yapraklarını ayıklamak 4.
- Soğanın kök kısmını kesmek 4.
- Küflenme belirtileri olup olmadığını kontrol etmek 4.
- Soğanın kendisi yumuşamış ve kötü kokuyorsa tüketmekten kaçınmak 4.
- Filiz kısmı genellikle daha acı bir tada sahip olduğundan, kısa süre suda bekletmek acılığını azaltabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: