Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğanın filizlenmemesi ve bozulmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Serin, kuru ve karanlık bir ortamda saklama: Soğanlar, 10-15 °C arasında, nemden uzak ve doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde saklanmalıdır 24.
- Hava alabilen kaplarda saklama: Bez torbalar, file torbalar, tel sepetler gibi hava sirkülasyonuna izin veren kaplar tercih edilmelidir 24.
- Patatesten uzak tutma: Soğan ve patates birbirini olumsuz etkileyen gazlar yaydığı için ayrı yerlerde saklanmalıdır 24.
- Buzdolabında saklamama: Buzdolabı, nem ve ışık nedeniyle soğanların bozulmasına neden olabilir 245.
- Düzenli kontrol: Filizlenmiş, yumuşamış veya çürümeye başlamış soğanlar ayrılmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: