Buradasın
Soğanın ölmemesi için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğanın ölmemesi (filizlenmemesi) için aşağıdaki önlemler alınmalıdır:
- Kuru ve serin bir yerde saklama: Soğanları kuru, soğuk bir yerde muhafaza etmek gereklidir 14. Mutfağın güneş görmeyen bir köşesi veya kapalı kiler uygun yerlerdir 1.
- Havalandırma: Soğanların bulunduğu ortamın havalandırması iyi olmalıdır 4.
- Nemden uzak tutma: Soğanların üzerindeki nemi gidermek için satın alındıktan sonra bir süre kuru bez üzerinde bekletmek faydalı olacaktır 1.
- Güneş ışığı almama: Soğanları doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamak çürümeyi önler 4.
- Fermuarlı poşet kullanmama: Soğanları poşet veya torbada saklamak yerine, hava alabilen kaplarda saklamak daha iyidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: