Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğan alerjisinde soğan ve soğan içeren tüm yiyeceklerden kaçınılmalıdır 12. Bu yiyecekler arasında:
- Çorbalar ve et suları 1. Özellikle restoranlarda hazırlanan çorbalar soğan içerebilir 1.
- Baharat karışımları 1. Hazır baharat karışımları ve çeşniler soğan tozu içerebilir 1.
- Hazır soslar ve salata sosları 12. Paketli soslar, özellikle ketçap, mayonez ve bazı salata sosları soğan veya soğan özütü içerebilir 12.
- Atıştırmalıklar 1. Soğan aromalı cipsler veya bisküviler alerjik reaksiyona neden olabilir 1.
Ayrıca, çapraz reaktivite nedeniyle sarımsak, pırasa ve frenk soğanı gibi diğer allium ailesi üyelerinden de kaçınılmalıdır 4.
Alerji teşhisi ve tedavisi için bir doktora başvurulması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: