Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sodyum eksikliği, aşağıdaki besinlerle giderilebilir:
- Tuzlu yiyecekler: Sofra tuzu (sodyum klorür) en yaygın sodyum kaynağıdır 13.
- İşlenmiş gıdalar: Hazır çorbalar, soslar ve turşular yüksek sodyum içerir 13.
- Et ürünleri: Sucuk, salam ve pastırma gibi işlenmiş etler sodyum açısından zengindir 1.
- Deniz ürünleri: Balık ve kabuklu deniz ürünleri sodyum bakımından zengindir 13.
- Konserve gıdalar: Konserve sebzeler ve baklagiller genellikle sodyum tuzu ile korunur 1.
- Doğal kaynaklar: Deniz tuzu, roka ve diğer yeşil yapraklı sebzeler, süt ve süt ürünleri (yoğurt, peynir) doğal sodyum kaynaklarıdır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: